Τεχνικές SEO για το 2019

Τι είναι SEO τελικά;

Κάθε χρόνος που περνάει βλέπουμε τα πράγματα στον τομέα του SEO να αλλάζουν αισθητά. Τι είναι το SEO όμως; Με πολύ απλά λόγια πρόκειται για μια συντομογραφία που αφορά στη βελτιστοποίηση μιας ιστοσελίδας με σκοπό την κατάταξή της σε υψηλότερες θέσεις  στις  μηχανές αναζήτησης. Το SEO εξακολουθεί να είναι το πιο αποτελεσματικό εργαλείο που αναλαμβάνει για σας η Centiva με στόχο τη βελτίωση της επιχείρησής σας. Είτε B2C είτε B2B, η υπηρεσία αυτή προσφέρει τα περισσότερα οφέλη από οποιονδήποτε άλλο παραδοσιακό τρόπο.

Σήμερα λοιπόν θα δούμε τις καλύτερες τεχνικές του SEO για το 2019 !

 

Ένα καλό ποιοτικό περιεχόμενο

Το ποιοτικό περιεχόμενο θεωρείται ο βασιλιάς του SEO! Κάθε φορά που κάποιος χρήστης θέτει ένα ερώτημα, το πρόγραμμα ανίχνευσης αρχίζει την αναζήτηση. Αναζητά ιστοτόπους, ιστολόγια και ιστοσελίδες που έχουν την καλύτερη σχετική απάντηση. Εκείνος που θα έχει τις καλύτερες πληροφορίες θα καταταχθεί στις τρεις πρώτες θέσεις. Αν λοιπόν είστε ο ιδιοκτήτης ενός διαδικτυακού τόπου φροντίστε να αναπτύξετε ένα περιεχόμενο που θα είναι απόλυτα σχετικό με τη θέση σας βοηθώντας με αυτό τον τρόπο τις μηχανές αναζήτησης  να κατανοήσουν το ρόλο του ιστότοπού σας. Μη ξεχνάτε επομένως ότι όσο μεγαλύτερη προσοχή δίνεται στα περιεχόμενα, τόσες περισσότερες είναι οι πιθανότητες να έχετε υψηλότερη κατάταξη.

Image

Οι αναρτήσεις να είναι ευανάγνωστες

Έχετε στο νου σας κάτι πολύ σημαντικό! Όσο περισσότεροι χρήστες διαβάζουν το περιεχόμενό σας τόσο πιο χαμηλό είναι το ποσοστό εγκατάλειψης και παράλληλα τόσο υψηλότερες θα είναι οι βαθμολογίες. Για να επιτύχετε ευανάγνωστες αναρτήσεις πρώτα απ όλα πρέπει να είστε σύντομοι και περιεκτικοί περιορίζοντας κάθε παράγραφο σε 3-4 μικρές προτάσεις. Πάμε τώρα στις υπο-κεφαλίδες. Φροντίστε να χρησιμοποιήσετε σαφείς και ενημερωτικές υπο-κεφαλίδες που θα καθοδηγούν σωστά τους αναγνώστες σε μια σελίδα. Ακόμη θυμηθείτε ότι τα bullet point διευκολύνουν την ανάγνωση όταν έχετε πολλά στοιχεία, γεγονότα, ιδέες και παραδείγματα που είναι συγκεντρωμένα σε μια παράγραφο. Και τέλος διαιρέστε τα μεγάλα κομμάτια κειμένου με φωτογραφίες, βίντεο και γραφήματα. Αυτά με τις αναρτήσεις.

Image

Κινητά

Εδώ μιλάμε για το χρυσό κλειδί του SEO! Η google σε πρόσφατη δημοσίευσή της ανέφερε ότι έχει μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από κινητές συσκευές παρά από επιτραπέζιες. Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Έτσι συνιστούμε σε κάθε ιδιοκτήτη ιστοσελίδας να δίνει μεγαλύτερη προσοχή στο site ώστε να είναι responsive σε κινητά αφού πλέον όλοι οι χρήστες αναζητούν τις πληροφορίες/υπηρεσίες στην κινητή τους συσκευή. Ακόμη κι εσείς τώρα είναι πολύ πιθανό να διαβάζετε αυτό το άρθρο από το κινητό σας!  Οι καλύτεροι τρόποι για να αναπτύξετε ένα φιλικό προς κινητά ιστότοπο είναι να χρησιμοποιήσετε φιλικά προς κινητά θέματα. Και αν δεν έχετε φιλικό προς το περιβάλλον site, προσπαθήστε να το επανασχεδιάσετε ή να το βελτιστοποιήσετε  για εύκολη χρήση από κινητό.

Image

Φωνητική αναζήτηση

Μέσα στο 2018 είδαμε πως η αναγνώριση και η αναζήτηση της φωνής αποτέλεσαν αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής χρήσης. Και ναι καλά μαντέψατε! Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και το 2019. Ενδεχομένως σήμερα η φωνητική αναζήτηση να μην κατέχει μεγάλο μέρος, αλλά στο μέλλον, αναμφισβήτητα πρόκειται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο. Αν προετοιμαστείτε τώρα για αυτές τις εξελίξεις να είστε σίγουροι πως θα δώσετε μια μοναδική ώθηση για το SEO σας. Και τώρα ξέρω θα αναρωτιέστε «μα με ποιο τρόπο να προετοιμαστώ;». Να ένα κολπάκι: κάντε μια σωστή έρευνα και προετοιμάστε μια λίστα με τις βασικές φράσεις που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι κατά την αναζήτηση. Χρησιμοποιήστε αυτές τις φράσεις κλειδιά σε όλο το περιεχόμενό σας για καλύτερα αποτελέσματα.

Image

Δημιουργία video

Τα βίντεο έχουν μεγάλο ρόλο στην οικοδόμηση της φήμης του εμπορικού σήματος αλλά και στην αύξηση των πελατών και ως εκ τούτου θα πρέπει να αποτελούν μέρος των τεχνικών SEO που θα ακολουθηθούν το 2019. Το vlogging συμβάλλει στην εκδήλωση του ενδιαφέροντος από την πλευρά του ακροατηρίου ανεξάρτητα από το στάδιο της αγοράς. Το βίντεο 360 μοιρών αποκτά μεγάλη δημοτικότητα και θα είναι μια τάση και το επόμενο έτος. Οι διαφημίσεις του YouTube είναι πιο συναρπαστικές από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις. Ενσωματώστε βίντεο στο περιεχόμενο και αυξήστε με αυτό τον τρόπο τον μέσο χρόνο που αφιερώνεται στον ιστότοπο από τους χρήστες.

Image

Επέκταση της στρατηγικής SEO σας στα social media

Εδώ δεν θα εμβαθύνουμε σε λεπτομέρειες! Αρκεί να σας πω όμως το εξής: όσο περισσότερο μοιράζεται το περιεχόμενό σας, τόσο μεγαλύτερη επισκεψιμότητα θα έχει ο ιστότοπός σας μέσω των μηχανών αναζήτησης. Αυτό σας βοηθά ταυτόχρονα να δημιουργήσετε backlinks και την αναγνωρισιμότητα της επωνυμίας, καθώς περισσότεροι άνθρωποι θα δουν και θα μιλάνε για το site σας. Γι αυτό λοιπόν είναι ζωτικής σημασίας να επηρεάσετε την παρουσία των κοινωνικών μέσων σας κατά την εξέταση του SEO. Επικεντρωθείτε σε μερικές βασικές πλατφόρμες και διατηρήστε μια συνεπή στρατηγική για την ανταλλαγή περιεχομένου και την αλληλεπίδραση με τους χρήστες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει σε όλους τους τομείς του μάρκετινγκ σας.

Image

Blogging

Το blog είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους αν θέλετε να βελτιώσετε την κατάταξη της ιστοσελίδας σας ή να προωθήσετε την εταιρεία σας στο διαδίκτυο. Προσοχή όμως! Μην ξεχνάτε ότι το περιεχόμενο του blog πρέπει να είναι απόλυτα ελκυστικό και οι πληροφορίες του σχετικές με αυτό που ο χρήστης αναζητά αλλά και πολύτιμες για τον ίδιο. Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα το προσπεράσει αδιάφορα. Επίσης η γλώσσα που θα χρησιμοποιήσετε είναι βασικό να είναι εύκολα κατανοητή. Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό! Θα πρέπει να εμφανίζεται εύκολα στις μηχανές αναζήτησης ιστολογίου. Θυμηθείτε λοιπόν! Όσο πιο ποιοτικά blog γράφετε τόσο περισσότερες πιθανότητες έχετε να παραμείνει ο χρήστης στον ιστότοπό σας.

Image

Κατανοήστε το κοινό σας

Ποιο είναι το κοινό – στόχος σας; Ποιες πλατφόρμες χρησιμοποιούν περισσότερο; Πώς μπορείτε να συνδεθείτε μαζί τους; Τι προτιμούν περισσότερο; Τις εικόνες; Ή μήπως τα video; Αυτές είναι μερικές από τις ερωτήσεις που πρέπει να αναρωτηθείτε, ενώ σχεδιάζετε τη στρατηγική SEO σας. Για παράδειγμα, αν οι χρήστες αναζητούν για περισσότερες επιλογές τροφίμων στη γειτονιά τους, γράψτε περισσότερες αναρτήσεις ιστολογίου για αυτό. Πως σας φαίνεται; Γιατί όχι! Διαβάστε επίσης και τα σχόλια στις αναρτήσεις σας και δείτε ποιες δημοσιεύσεις γίνονται πιο δημοφιλείς. Άλλωστε πρέπει να θυμόμαστε τον χρυσό κανόνα που λέει ότι ακόμη και αν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας είναι άψογα γραμμένο και βελτιστοποιημένο, εάν απευθυνθεί σε λάθος κοινό, δεν θα αναπτυχθεί η επιχείρηση σας.

Image

That’s all! Σίγουρα δεν είναι οι μόνες στρατηγικές αλλά είναι μια πολύ καλή αρχή αν θέλετε να βελτιώσετε τις βαθμολογίες σας .