Digital Marketing trends for 2019

Digital Marketing trends

Τη δύναμη που διαθέτει το digital marketing δεν μπορεί με τίποτα να την αμφισβητήσει κανείς. Μάλιστα, με μια σωστή και αποτελεσματική εκστρατεία μπορεί να αυξηθεί η ζήτηση του προϊόντος και να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες μιας επιχείρησης. Από το 1990 βλέπουμε μια τεράστια επιρροή του ψηφιακού τοπίου, και τώρα, μερικές δεκαετίες αργότερα, φαίνεται πως πρόκειται για το μεγαλύτερο εικονικό περιβάλλον του πλανήτη.Το 2019 μας φέρνει επιπλέον νέες τάσεις στη “μόδα” του digital marketing. Ας αναφέρουμε κάποιες από αυτές.

 

Image

Πάμε να δούμε τα φιλαράκια μας τα chatbots..

Τα Chatbots είναι αναμφισβήτητα οι εφαρμογές του μέλλοντος. Με λίγα λόγια πρόκειται για ένα ζήτημα, το οποίο απαιτεί πιο ειδικές λειτουργίες και το συναντάμε αρκετά συχνά στην καθημερινότητά μας. Πιο συγκεκριμένα, τα chatbots είναι λογισμικά που επικοινωνούν με τους χρήστες μιμούμενα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τo λόγο, είτε είναι γραπτός είτε προφορικός. Χάρη στις δυνατότητες του παρέχει έγκαιρη επικοινωνία με το κοινό ενώ για μια επιχείρηση αποτελεί πολύ δυνατό χαρτί καθώς είναι σε θέση να συλλέξει πληροφορίες για τους πελάτες και τις ανάγκες τους. Με το λόγο να καθίσταται ένα από τα πιο οικεία μέσα επικοινωνίας, όλο και περισσότερες εταιρείες, επενδύουν στα chatbots. Η centiva με της ολοκληρωμένες λύσης προσαρμοσμένου λογισμικού μπορεί να υλοποιήσει αυτές τις εφαρμογές. Ακόμη μπορεί να αναγνωρίσει την πρόθεση του αγοραστή και τις προτιμήσεις που μπορεί να έχει διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο την πώληση ή την επικοινωνία. Ήδη βλέπουμε πως κάνουν την εμφάνισή τους στο Facebook. Μέσα στο 2018 φαίνεται πως υπήρξε τεράστια αύξηση στη χρήση του κάτι που είναι πιθανό να συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερο ρυθμό το 2019.
Image

Ας συνεχίσουμε με τα Social messaging apps

Πρόκειται για εφαρμογές γρήγορες και εύχρηστες που μας παρέχουν τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με την οικογένεια, τους φίλους ή τους συναδέλφους μας και όχι μόνο. Όμως για να μην μακρηγορούμε ας αφήσουμε τους αριθμούς να μιλήσουν από μόνοι τους. 1,3 δισεκατομμύρια είναι ενεργοί χρήστες στο Facebook μηνιαίως, 2 δισεκατομμύρια μηνύματα στέλνονται κάθε μήνα μεταξύ ανθρώπων και επιχειρήσεων στο messenger, 1,3 δισεκατομμύρια είναι οι ενεργοί χρήστες στο whats app μηνιαίως και 55 δισεκατομμύρια μηνύματα αποστέλλονται μέσω του whats app κάθε μήνα. Από αυτά τα στατιστικά στοιχεία ξεκάθαρα φαίνεται η δημοτικότητα τέτοιου είδους εφαρμογών αλλά και οι επαγγελματικοί σκοποί που αυτές εξυπηρετούν. Η centiva με πολλά project πάνω σε messasing apps. Με τη βοήθεια των social messaging Apps μπορεί να σταλεί απευθείας μήνυμα στους πελάτες καθώς επιτρέπουν το personalization, μια άλλη τάση για την οποία θα γίνει λόγος παρακάτω.
Image

Ασφαλώς και δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το Influencer marketing

Τι είναι; Κάτι πολύ απλό που σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει. Συνδέεσαι στο Instagram και ένας διάσημος δηλώνει την εξάρτηση του με τα πατατάκια “ΤΑΔΕ”. Μετά μπαίνεις στο twitter σου και βλέπεις πως ένας φίλος σου έχει ανεβάσει μια φωτογραφία με ένα cappucino από τα “ΤΑΔΕ”. Και στα δύο παραδείγματα μιλάμε για influence marketing, με τη μόνη διαφορά ότι στο πρώτο καταβάλλεται από τους διαφημιζόμενους ενώ στο δεύτερο όχι. Αυτή η λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο πληρωμένο και στο πραγματικό είναι που καθιστά το digital marketing τόσο ισχυρό. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι οι καταναλωτές γοητεύονται και αντιδρούν θετικά απέναντι σε ένα μήνυμα που προέρχεται από έναν αξιόπιστο φίλο. Ο καλύτερος τρόπος για να προσεγγίσουμε λοιπόν έναν καταναλωτή στο κινητό του τηλέφωνο είναι το Influencer marketing αφού σήμερα το 81% των καταναλωτών αγοράζει αντικείμενα που έχει δει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Image

Πάμε τώρα στα personalization:

Εάν θέλετε να ξεχωρίσετε το 2019, θα πρέπει να εξατομικεύσετε το μάρκετινγκ σας και αυτό σημαίνει εξατομικευμένο περιεχόμενο, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα. Το personalization βοηθάει ακριβώς σε αυτό. Όλοι μας μπορούμε να διαπιστώσουμε ανά πάσα στιγμή πόσες πολλές εικόνες προβάλλονται στην αρχική μας σελίδα. Εδώ λοιπόν είναι που κάνει την εμφάνιση του το personalization το οποίο αποφεύγει να προβάλλει σε όλους τους επισκέπτες την ίδια εικόνα. Αυτό που κάνει ουσιαστικά είναι να προβάλλει διαφορετική εικόνα σε διαφορετικούς επισκέπτες λαμβάνοντας υπόψη κάποια πράγματα, για παράδειγμα, την τοποθεσία, την ημέρα της εβδομάδας, ώρα της ημέρας καθώς επίσης και το προφίλ των επισκεπτών. Επιχειρήσεις όπως το e-bay και το amazon το αξιοποιούν ήδη. Αν συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο e-bay σας δείχνει αμέσως προϊόντα σύμφωνα με το τι είδατε σε προηγούμενες επισκέψεις στο site.
Image

Καλά καταλάβατε! Θα μιλήσουμε για το Voice search!

Τα τελευταία χρόνια, το voice search έχει περάσει σε άλλη διάσταση, παρουσιάζοντας τεράστια άλματα προόδου, με το 1/3 των αναζητήσεων στο Google να πραγματοποιούνται μέσω αυτού. Πράγμα που δείχνει ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια ίσως και πάνω από τις μισές αναζητήσεις θα γίνονται κατά αυτό τον τρόπο. Πέρα όμως από την τεράστια αποδοχή και αναγνώριση του πλέον βλέπουμε να γίνεται αναγκαίο για πολλούς ανθρώπους, αφού το 65% των ιδιοκτητών μεγάλων ιστοσελίδων αναζήτησης δηλώνει ότι πλέον δεν μπορεί χωρίς αυτό. Για ένα επιτυχημένο μάρκετινγκ οι έμποροι αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να εξετάσουν το voice search, να ανανεώσουν το περιεχόμενο του κάνοντας το κατάλληλο για όλους και να εξετάσουν κατά πόσο αυτό αλλά και με ποιόν τρόπο μπορεί να επηρεάσει την επιχείρηση τους.
Image

Και φυσικά, τελευταίο και καλύτερο! Video marketing!

Εννοείται ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε και τo video marketing που το νέο έτος θα είναι ο πρωτεργάτης της ψηφιοποίησης. Σε κάθε ψηφιακό μάρκετινγκ το βίντεο θα κατέχει κεντρική θέση σε κάθε επιχείρηση, αφού θα είναι αυτό που θα περάσει το μήνυμα που θέλει στον καταναλωτή παρέχοντας παράλληλα και ψυχαγωγία. Τα τελευταία χρόνια διαπιστώνουμε πως το βίντεο έχει γίνει το χρυσό μέσο για μια αποτελεσματική και ευχάριστη επικοινωνία. Βέβαια η centiva πρωταγωνιστή σε αυτό! Φυσικά δεν είναι απαραίτητο το βίντεο να είναι υψηλού κόστους και παραγωγής. Με λίγα λόγια μην διστάσετε να μοιραστείτε με τους πιθανούς πελάτες σας κάποιες γνώσεις που ενδεχομένως τους φανούν πολύτιμες ή ακόμη και να σχολιάσετε έναν αγώνα. Αυτό το πιο λιτό και οικείο ύφος είναι καλά υιοθετημένο αφού αρκετοί από εσάς θα έχετε παρακολουθήσει βίντεο χαμηλής ποιότητας από τους φίλους ή την οικογένειά σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκτός όμως από όλους αυτούς τους παράγοντες υπάρχουν και αρκετές εφαρμογές που μπορούν να κάνουν τα βίντεό σας ακόμη πιο διασκεδαστικά. Τι περιμένετε λοιπόν; ξεκινήστε!
Image